Kosár

 x 

A kosár üres

Hírlevél

Kérem iratkozzon fel hírlevelünkre.

 

Az óra formavilága egy különleges katonai repülőgép-hibridre épül, amely mint minden Orosz tervezés, monumentális. A nagy múltra visszatekintő patinás szovjet–orosz repülőgép-tervező irodák, a Tupoljev, a Szuhoj vagy a Mikojan–Gurevics, hogy csak a legismertebbeket emeljük ki, számos világklasszis modellel gazdagították a repülés történetét.

Azonban csakúgy, mint más, a repülőgép-tervezésben élen járó országok esetében, az orosz fejlesztéseknek is akadtak „Fekete Péterei”. Ezek közül talán a szovjet–orosz haditengerészet számára tervezett Lun-osztályú MD-160-as, repülőgépnek tervezett, ám se nem repülő, se nem hajó, hanem ez a Ekranoplan volt az egyik legbizarrabb alkotásuk.

 

A különleges monstrumot Rosztiszlav Jevgenyijevics Alexjev és mérnökcsoportja tervezte, a szovjet haditengerészet megrendelésére. Bár lehet, hogy külsőre és műszaki jellemzői alapján a „normális” repülőgépekhez hasonlít, de nem az.

Az Ekranoplán vagy párnahatás-repülőgép nagy nyomású gázt juttat a félszárnyak és a felszín közé, ezzel hozva létre az aerodinamikai felhajtóerőt. Egyfajta sajátos átmenetet képez a repülőgép és a légpárnás hajó között. Kizárólag a Fekete Tengeri flotta számára épült harcjármű tipikus formavilága semmihez sem hasonlítható.

 

Találatok: 1 - 2 / 2

Ekranoplan

Vostok Ekranoplan NH35-546A509

Férfi Szerkezet: Automata Üveg: Kristály (nehezen ...

251.900 Ft

VOSTOK EUROPE EKRANOPLAN 6S21/546C512

SZERKEZET: Quartz kronográf japán ÜVEG: Kristály üveg. ...

221.900 Ft